Paskelbta Pakomentuoti

Sportinis duslintuvas, kokį rinktis?

Manau visi esame susidūrę su išmetimų gausa, ir neaišku kokį rinktis? Ištikro, dvitakčiams motoroleriams, motociklams duslintuvas sudaro didžiają dalį galios, nuo to priklauso ir jo gyvavimo laikas, garsas, važiavimas ir daug kitokių niuansų. Tačiau, duslintuvo negalima uždėti bet kokio – nuo to gali būti ne tik geriau, o ir blogiau.

Kiekvienas duslintuvas yra skirtingas, ir tam yra skirtingos klasės, kurias galima kiekvienam duslintuvui uždėti. Uždėjus perprastą duslintuvą, jūsų mopedo / motociklo variklis neužkels aukštų sūkių, pradės trūkčioti, kaisti. Uždėjus pergalingą duslintuvą ant jūsų esamo cilindro komplekto, motoroleris ims prastai begėtis, netrauks, todėl yra būtina tinkamai atreguliuoti. Kiekvienas duslintuvas kuriant jo dizainą yra pritaikomas dirbti ties tam tikru sūkių diapazonu, todėl jeigu jūsų mopedo cilindro komplektas ir visas ,,setup’as”(variklio modifikacijos) nėra skirtos dirbti prie jūsų skirto duslintuvo diapazono, greičiausiai jūs neišlošite geriausio rezultato kokio reikia. O dabar pašnekėkime kokie egzistuoja duslintuvai, ir kokiems cilindro komplektams ar modifikacijoms galima juos dėti.

YASUNI duslintuvai

Yasuni visados pasižymėjo kokybe, gausia komplektacija, nerūdijančio plieno duslintuvais. Tačiau grožis ir kokybė turi savo kaina. Yasuni motoroleriams turi Z, R, C10, C16, C21 ir C30 klasės duslintuvus, o bėginiams motociklams turi Yasuni Cross ML ir HM klases, tad plačiau apie jas:

  • Yasuni Z – tai klasė originaliems mopedams, kai jų cilindrų komplektai originalūs arba 50cc kubatūros. Šis duslintuvas dirba prie itin mažų sūkių, todėl reikia sunkesnių svarelių ir minkštesnių spyruoklių. Jo negalima dėti ant 70cc cilindro komplektų, todėl, kad neišnaudosite potencialo.
  • Yasuni R – tai vyresnysis Z brolis, jis skirtas naudoti su dauguma 70cc klasių dvižiedžių cilindro komplektų kaip Malossi Sport, Polini Sport ir t.t.. Turbūt vienas iš geriausių duslintuvų rinkoje standartiniems 70cc cilindro komplektams, kadangi jo užsipjovimo diapozonas yra ganėtinai platus ir pritaikysite daugumai standartinių populiariausių cilindų
  • C10/C16 – kai pradedate ypatingai tobulinti savo mopedą, dėti VForce ar kokį kitą įsiurbimą, jus gaunate naudą motoroleriui dirbant aukštais sūkiais, todėl C10 ir C16 išmetimas yra būtent skirtas tam, kad išnaudoti potencialą. Faktas, jog dėl to reikės lengvesnių svarelių (3.5-4g), ir itin rekomenduojama naudoti su vienžiedžiais cilindro komplektais (Airsal T6, Sport Pro ir kt.)
  • C21/C24/C30 – šie komplektai skirti naudoti MID RACE, High End klasės cilindro komplektams. Kuo galingesnis cilindro komplektas – tuo aštresnio ir rimtesnio duslintuvo reikia. Žinoma, kuo aukštesnė klasė, tuo aukštesnių sūkių reikia
  • ML ir HM – ML skirtas standartiniems dvižiedžiams cilindro komplektams duslintuvas, bėginukų tipo, puikiai dirba ir su paprastu Airsal Sport vienžiedžiu, tačiau jeigu kraunate kažką rimtesnio – HM rankų darbo duslintuvas šimtą kart kokybiškesnis ir galingesnis jo brolis. Puikiai dirba su visais LOW END – Mid Race klasės cilindrais. Žinoma, jeigu norisi kažko rimčiau uždėti ant HIGH END klasės, tada tenka lipti ant Yasuni R1-2-3 klasės skirtos bėginukams, kuri taipogi žiūrima pagal galingumą

Pridedame grafiką ką pats YASUNI deklaruoja

Racing Planet puslapio iškaba.

Giannelli duslintuvai

Giannelli ganėtinai prieštaringai parduodami duslintuvai už gerą kainą. Žinoma, tai turi savo minusų, kadangi šie duslintuvai nėra itin kokybiški, pradeda rudyti po metų – dviejų, turi bėdų su bakeliais, ir itin skurdi komplektacija. Tačiau jie vieni iš populiariausių rinkoje, jų gaminiai Strada / Enduro ir Extra, Rekord, Shot yra vieni iš plačiausių rinkoje kurią galime surasti net Lietuvoje!

  • Extra – tai pigiausias duslintuvas skirtas 50-70cc cilindro komplektams, juos galima dėti iš karto, nieko nereguliavus, kadangi jie turi platų žemų sūkių spektrą. Žinoma, iš jo naudos yra labai mažai, metų gale duslintuvo neatpažinsite dėl nekokybiško surinkimo, laikui bėgant pradės suktis bakelis, tačiau jeigu tai jūsų tik pradžia į mopedo modifikavimą, tai tobulas duslintuvas pradėti domėtis technika
  • Reverse – nėra itin paplitęs modelis, skirtas 70cc motorolerių rinkai, tačiau gan dažnai užgoštas Giannelli Rekord modelio, kadangi jo kainų skirtumas yra itin mažesnis, o Rekord duslintuvas ir gražesnis ir galingesnis.
  • Rekord – plataus spektro 70cc cilindro komplektams skirtas duslintuvas. Dirba gražiai, išspręstos bakelių bėdos, gražus rankų darbo suvirinimas, tačiau naudojamos ir toliau prastos medžiagos leidžia duslintuvui rudyti. Jeigu imti atskaitos tašką, puikiai dirba su Malossi Sport/Polini Sport/Street Race cilindro komplektais.
  • Shot – galingas Mid race klasės duslintuvas, žinoma galima užmauti ir ant stipraus LOW END klasės variklio rinkinio. Reikia lengvų svarelių, dirba itin skardžiai ir pats duslintuvas gali pasirodyti nekokybiškai, kadangi jau iš gamyklos turi bėdų su dujų pratekimu per bakelį. Neseniai pakilus kainoms, gali atrodyti smagiau nusipirkti Yasuni C16 nei šį duslintuvą. Žinoma, svarbu tepaminėti, jog šis duslintuvas GALINGESNIS negu C16 konkurentas
  • Enduro / Strada – bėginiams skirtas duslintuvas, nėra itin galingas, tačiau ganėtinai gražus, tinkantis visiems 50-70cc standartiniems cilindro komplektams.

Leovine duslintuvai

Leovince turbūt vienas iš seniausiai žinomų modelių rinkoje, anksčiau itin paplitę ZX ir V6 modeliai itin buvo populiarūs, todėl dabar naudojami truputėli kitokie atitikmenys:

  • TT – Leovince TT tai senasis ZX modelis atnaujintame kėbule. Jeigu neturite pinigų Yasuni R duslintuvui, tai ko gero geriausias pakaitalas rinkoje, kadangi jis itin galingas, kokybiškas ir – be proto gražus! Žinoma, Leovince didelio spektro duslintuvuose neturi, todėl jis tinka tik standartiniems 70cc cilindro komplektams
  • X-Fight – labai stiprus konkurentas V6, Giannelli, ir Yasuni Cross HM konkurentas, itin kokybiškas, gražus, bei sandarus. Tinka visiems negalingiems 70cc cilindro komplektams tiek dvižiedžiams tiek vienžiedžiams

Kita
Egzistuoja ir kitų brandų, kurių tikrai nebūtina užsilaikyti, kurie kuria itin gerus duslintuvus, turi patrauklią kainą, tai trumpai apie juos:

  • Turbo Kit Bufanda R, tai turbūt vienas iš galingiausių duslintuvų rinkoje skirtų 70cc ir 80cc cilindro komplektams, jo kaina labai panaši į Yasuni, tačiau galingumas net ~50% didesnis!
  • MVT S-Race duslintuvai taipogi pasižymi dideliu galingumu, kadangi jau yra ,,tiesaus” tipo (einantys palei žemę), todėl nėra praktiški, turi prastą garsą ir kokybę, tačiau itin galingi ir svarbiausia pigesnis negu konkurentų produkcija. Tad jeigu reikia galios pigiai – tai išeitis
  • Tecnigas TRIOPS, galingas MID-RACE klasės duslintuvas, kuris dažnai užmirštas, nors lyginant su kitais SHOT, C16, MK2 duslintuvais yra vienas iš aukščiausių kartelėje.
  • Stage6 PRO REPLICA MK2 duslintuvas – jis kurtas pagal aukštasukį STREETRACE cilindro komplektą, tad jeigu planuojate dėti šį cilindrą, arba Airsal T6, Sport Pro, jis tikrai atliks darbą už mažą kainą, o kadangi tai jau antros kartos modelis, pašalintos bėdos su nekokybiškais bakeliais!
  • Athena – Athena Racing turi limituotą kiekį savo duslintuvų, kuriuos vis dar galima įsigyti, todėl pasidomėkite, gal dar egzistuoja itin galingas modelis už pigią kainą jums!

Kolegos PEDPARTS darė štai šiuos grafikus, kurie skirti pažiūrėti, prie tam tikro cilindro komplekto, koks duslintuvas puikiausiai dirba:

Kas mums svarbiausia šioje vietoje žiūrėti, tai kur koks duslintuvas, ties kokiais sūkiais sukelia didžiausią galią. Taigi, pvz: paskutinėje nuotraukoje C16 puikiausiai tinkantis duslintuvas Polini Sport rinkoje, arba kaip ir minėjome, jog TT atnaujintas ZX modelis antroje nuotraukoje dirba lygiai taip pat kaip anksčiau minėtasis ZX, tačiau prie žemesnių sūkių. Ir tai yra gerai – kadangi mažesnis variklio darbas su vienoda galia prailgina variklio gyvavimo laiką. Taspats ir pirmoje nuotraukoje matomas Stage6 Pro Replica, jis yra aukštasukis duslintuvas kaip ir C16, tačiau žiūrint po kairę pusę, matome jog C16 vis tiek turi 1AG daugiau 🙂 Tad reikia daug skaityti, domėtis, arba geriausia – paskambinti mums ir mes jums padėsime!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *